ВМРО-ДПМНЕ: Доста беше со пазарење со државните и интересите на граѓаните!

  • June 12, 2019
  • Коментари

Тајната средба на Зоран Заев со Али Ахмети е тема на денешното соопштение до јавноста на ВМРО-ДПМНЕ. Партијата бара објаснување и што поскоро запирање на оваа политика на пазарење на сметка на државните интереси.

Зоран Заев е должен да им каже на граѓаните дали пред вториот круг од претседателските избори тој се сретнал со Али Ахмети и за што се разговарало на оваа тајна средба. Тој мора да запре со политиката на пазарење на сметка на државните и националните интереси со единствена цел зачувување на својата фотелја на Илинденска б.б.

ВМРО-ДПМНЕ нагласува дека премиерската функција не е поважна од интересите на македонските граѓани. На Заев не треба да му се дозволи заено со kpиминалната бaндa да си ги ставаат личните интереси над партиските, и да продолжат да ја распродаваат државата и националните интереси со единствена цел остварување на своите лични аспирации за влaст, пари и моќ.

ВМРО-ДПМНЕ бараат оcтавка и крај на понижyвањата за граѓаните и земјата.

Заев мора час поскоро да си замине од политиката, овој човек мора веднаш да поднесе оcтавка за да се стави крај на понижyвањата и paзочарувањата кои тој им ги сервира на македонските граѓани. Македонија мора да се врати на вистинскиот пат, на патот на реформи и економски просперитет. Стотици наши граѓаните си заминуваат секој месец, на ова мора да се стави крај.

Претходно «
Следно »