(Вознемирувачки снимки)РАЗБИВАЊЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ: Пекол во планините над Дамаск!

  • January 2, 2017

4-та оклопна дивизија на сириската војска, Националните одбрамбени сили и Хезболах продолжуваат со антитерориситчката акција во регионот на Вади Барда, северозападно од Дамаск, по ослободувањето на Алепо

vadi_barda_sirija_jutjub

Првиот ден на новата година, владините сили тргнаа во напад а селото Ајн ал Фиџах и успеаа да ја пробијат одбраната на терористите до вечерта. Утрината пристигна и непотврдена информација дека ова село е ослободено.

Од другата страна, милитантите во своите медиуми тргнаа со жестока пропагандна кампања против сириската војска, обвинувајќи ги за кршење на примирјето. Меѓутоа, терористите кои се наоѓаат на тоа подрачје се легитимна мета во склад со постигнатио договор.

Сириската војска тргна во офанзива на Вади Барди во декември, кога терористите отвараа линија за снабдување со вода во деловите на Дамаск кои ги контролира владата.

https://www.youtube.com/watch?v=EYezmNuLpFs

Претходно «
Следно »