(Вознемирувачко) УЖАС ВО СИДНЕЈ: Бела ајкула ја зграпчила за нога, животот и го спасила само една работа

  • February 25, 2018
  • Коментари

Ана Шарпеј била нападната од ајкула од семејството на големите бели ајкули која била долга помеѓу 2,7 и 3,2 метри.

Ана итно е оперирана и состојбата сега и е стабилна. Биологот Вик Пидморс изјави дека таа има претрпено сериозен загриз на десната нога, но дека ќе закрепне набрзо.

– Би бил сериозно изненаден ако се појави некоја сериозна последица, се надевам дека целосно ќе заздрави наскоро. Што се однесува до ајкулата, можам да потврдам дека станува збор за млада ајкула од семејството на бели ајкули, токму порди тоа што станува збор за млада ајкула, жената преживеала. Ако ајкулата беше постара, не знам како се ќе се завршеше-изјави биологот.

Во врска со случајот се огласи и градоначалникот Линдзи Шуреј.

– Од повеќе причини, оваа жена е среќна. Цела заедница е со неа во мислите и и испраќаме позитивни мисли што побрзо да заздрави. Воедно грдските плажи се сите затворени, до завршување на мерките за поголема заштита-изјави градоначалникот.

 

Претходно «
Следно »