ВОЈСКАТА СЕ ПОВЛЕКУВА: Најмоќната единица во турската армија не ги поддржува пучистите, народот ја брка војската од улица!

  • July 15, 2016

Командантот на Првата армија, најмоќната групација во турската војска, изјави дека не го поддржува воениот удар и дека војниците под неговата команда не учествуваат во воените акции

398784-vojskata-se-povleche-od-aerodromot-ataturk

Оклопните транспортери и камионите со војници се повлекоа од аеродромот “Ататурк“ кој сеушпте не е отворен за сообраќај.

Голем број на граѓани, жители на Истанбул, одат кон аеродромот.

Воениот удар виси откако командатот на Првата армија, најмоќната и најголемата единица во турската армија која е распоредена токму во и околу Истанбул, јавно изјави дека не го поддржува ударот и дека војниците под неговата команда не учествуваат во него.

Претходно «
Следно »