November 27, 2021, 9:10 am

ВО АЛБАНИЈА ОД ДЕНЕС НЕМА ОБЛоЖУВАЛНИЦИ И КА3ИНА:Воедно воведе по 3000 евра за прво дете, 6000 за второ и 9000 за трето

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Од денеска во Албанија стапуваат во сила важни одлуки кои не наишле на одобрување кај поголемиот број граѓани.

Во Албанија од денеска повеќе нема да има обложувалници и казина, затоа што нивната работа ќе биде забранета со закон.

Од Министерството за внатрешни работи на оваа држава изјавија дека секое казино или обложувалница кои ќе работат илегално, ќе бидат третирани како парцели со канабис.

Втората одлука која од Нова година ќе важи во Албанија е тоа што претпријатијата со годишен промет од осум до четиринаесет милиони евра, ќе плаќаат три пати поголем данок отколку досега.

Одклуката која била прифатена од граѓаните е намалувањето на школарината на половина, што е последица на студентските прот ести во државата.

Исто така од денеска Владата на Албанија ќе плаќа по 400.000 леки (3000 евра) за прво родено дете, 800.000 за второ (6000 евра) и дури милион и 200.000 леки за трето дете (9000 евра).

Latest News

СДСМ ќе избира нов претседател на 12-ти декември

Портпаролката на СДСМ, Богданка Кузеска синоќа информираше дека седницата на ЦО на СДСМ било одлучено дека со понудената оставка...

More Articles Like This