October 16, 2021, 11:02 pm

Во Амстердам пpeтcтaвeн пeшaчки мocт нaпpaвeн co 3Д пpинтep

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Мостот ќе биде во употреба две години, додека не се реконструира мостот кој претходно бил користен.

Мостот се наоѓа во центарот на градот, кај познатиот кварт на црвени фенери над еден од бројните амстердамски канали. Кралицата со притискање на зелено копче го стартувала роботот кој со ножици ја пресекол лентата на мостот кој е долг 12 метри.

Тим Геуртјенс од компанијата „MX3D“, вели дека мостот покажува какви можности има оваа технологија.

-Доколку сакате многу декориран или исклучително естетизиран мост, тогаш 3Д изработка е навистина добра опција. Не станува збор само за тоа дека ја поевтинуваме изработката и ја правиме поефикасна, туку и дека на архитектите им даваме нови алати со кои можат да ја стават на тест својата архитектура и дизајн, вели Геуртјенс.

Мостот ќе биде во употреба две години, додека не се реконструира мостот кој претходно бил користен.

Latest News

(Видео) Потkyп во Лескоец, забележан автомобилот на градоначалникот

Регистриран уште еден случај на поткуп доцна вечерва, овојпат во с. Лескоец, охридско. Имено, забележан е градоначалникот со неговиот...

More Articles Like This