(Во живо)ВАШИНГТОН ИЗГЛЕДА НА УКРАИНСКИОТ МАЈДАН: Војската излезе на улица, преку 90 уапсени, шок бомби и солзавец!

  • January 20, 2017

Специјална полиција формираше кордон за да ги блокира демонстрантите на Сорос, кои добија плати од по 3.500 долари за еден ден, да протестираат на улиците во Вашингтон. Се фрлаат шок бомби и солзавец за да се смират насилните протести и да се растераат демонстратите

vashington_protesti

Според очевидците, специјалната полиција сеуште не може да го врати јавниот ред и мир.

Една од групите која ги организира протестите финансирани од Сорос, потврди дека е употребен солзавец и шок бомби.

Според очевидците, протестите би можеле набрзо да се претворат во екстремни, имајќи во предви дека на улиците на Вашингтон излезе и војската, а повеќе од 90 лица се уапсени. Демонстрантите фрлаа камења и отпад врз полицијата.

vashington_majdan

Претходно «
Следно »