(Во живо)ЕДЕН ОД МОИТЕ АДВОКАТИ СЕ ОТКАЖА ОД МОЈАТА ОДБРАНА ПОРАДИ ЗAKAHA ОД СЈО: Се плaшea од него бидејќи беше супериорен во знаењето и владеењето на правото

  • February 12, 2019
  • Коментари

Уште една екслузивна информација од мега интервјуто со Никола Груевске. Поради зakaни од СЈО еден од неговите адвокати се откажал од неговата одбрана. Имено тој како што вели Груевски бил супериорен во спроедба со обвинителите од СЈО и токму тоа ги нервирало. Најпрво се обидувале да го наговорат сам да го промени, го убедувале дека не работи добро, а откако увиделе дека не можат да му го променат мислењето на Груевски се решиле да го ,,решат проблемот”  со зakaна.

-Причината за тоа беше зakaна од СЈО. Не можам за тоа да зборувам детали, но заради тоа што можам да му направам штета, но беше испратена преку посредник зakaна од СЈО и токму поради тоа потоа решив да ангажирам повеќе адвокати за ако дојде повторно до таква ситуација барем некој да остане во тимот кој што ги знае работите, кој што ќе биде континуитет, кој што ќе продолжи итн. И бев принуден да барам по три по четири во некој случај дури и шест адвокати бидејќи видов дека во клучен момент може да изврши притисок СЈО да адвокатот се повлече. Прво ми даваа до знаење дека тој не ми е добар адвокат, кога одев во СЈО за разни случаи ќе ми нафрлеа тој не ви е добар адвокат. Затоа што адвокатот беше каде каде супериорен во однос на луѓето од СЈО . Супериорен во знаење, во квалитет, во правото, во снаоѓање во предметите итн. и тоа ги нервираше. И прво почнаа усно да ни даваат до знаење не ви е добар адвокат , не работи добро за вас, треба да си најдете други, други имиња ми спомуваа кого да земеме за адвокат. Си дозволуваа да бираат кој ние ќе си земеме за адвокат, кој ќе се бори против нив.

 

(ВТОР ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

(ВТОР ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

Gepostet von infomax.mk am Dienstag, 12. Februar 2019

Претходно «
Следно »