(Во живо)МАСОВНИ ПРОТЕСТИ ВО БУКУРЕШТ: Стотина илијади граѓани на улиците на Букурешт поради одлука на владата!

  • February 3, 2017

Протестите против одлуката на романската Влада да ги ублажу прописите за сузбивање на корупцијата продолжија и вечерва пред седиштето во Букурешт, каде на плоштадот Викторија се собрале повеќе десетици илијади граѓани. Според вчерашните проценки, на плоштадот имало преку 250.000 луѓе
romanija-protesti

На улиците на романската престолнина е помирно денес отколку во претходните неколку дена. Демонстрантите носат знамиња на Романија, и ги има и оние кои на протестниот марш тргнаа и заедно со нивните деца.

Претходно «
Следно »