(Во живо)НА ВМРО МУ СЕ CУДИ КАКО ВО НИРНБЕРШКИОТ ПРОЦЕС: Одиш на cyд и гледаш дека од првиот момент судијата веќе донел одлука!

  • February 12, 2019
  • Коментари

Никола Груевски во своето интервју за Инфомакс ја потсети македонската јавност на едена несреќна изјава на Радмила Шекеринска дека на ВМРО-ДПМНЕ треба да му се cyди како во Нирнбершкиот процес што им се ,,cyдело” на фашистите. Според Груевски тоа и се случува во моментов на Макеоднија, одиш на cyд и знаеш дека уште од првиот момент кога започнал процесот cyдијата веќе ја донел одлуката и ти преcyдил.

-Уште додека траеа преговорите за Пржинскиот договор или после него имаше изјава на Радмила Шекеринска дека треба да не cyдат како во Нирнбершкиот процес демек ние фашисти и треба формално да излеземе на cyдење и да ги добиеме казните, тоа е тоа. И така се случува. Одиш на cyд и гледаш дека од привот момент дека cyдијката веќе донела одлука. Само глуми да помине процедура. Тоа беше нашето cyдење и се уште е.

 

(ВТОР ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

(ВТОР ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

Gepostet von infomax.mk am Dienstag, 12. Februar 2019

Претходно «
Следно »