ВО ЖИВО ОД ПРЕД ВЛАДА: Започна маршот на „За Заедничка Македонија“

  • March 2, 2017

Четври ден од протестните маршеви организирани од граѓанската инциијатива „За заедничка Македонија“. Денешниот како и претходните започна во 17.00 часот пред Владата на Р.Македонија, а бројката на граѓани кои се приклучуваат секојдневно се зголемува

vlada_mars

Како што изјавија од инцијативата, со отфрлањето на барањето за мандатот да му биде доделен на Зоран Заев од страна на претседателот Иванов едно од барањата е исполнето. Остануваат уште три неисполнети барања.

Претходно «
Следно »