ВО ЖИВО ОД ПРОТЕСТИТЕ: Семакедонски протест за одбрана на името на плоштадот „Македонија“ во Скопје

  • March 4, 2018
  • Коментари

Глобалната граѓанска иницијатива ‘’Ние сме Македонија’’, која ја сочинуваат голем број организации од македонските заедници во САД, Канада, Европа и Австралија, организира семакедонски протест, на 03 и 04 март 2018 година. Протестите се организираат во одбрана на нашето право на самоопределување и заштита на македонскиот идентитет.

Истите ќе бидат отганизирани во Вашингтон, Франкфурт, Малме, Хаг, Лондон, Прага, во Австралија(Перт, Бризбејн, Сиднеј, Мелбурн и Окланд), и во Италија, Словенија и Малта.

Следете ги протестите кои се одржуваат во Скопје, во живо:

Претходно «
Следно »