ВО ЖИВО ОД ШТИП: Протести на студентите во Штип против промена на името и воведување на двојазичност

  • March 30, 2018
  • Коментари

Во организација на студентите од Штип, денес во градот под Исарот се одржува протест против промената на името на државата и воведување на двојазичност на целата територија на Р.Македонија

На протестот учествуваат голем број на студенти, но и жители на Штип и околните градови.

За протестот граѓаните се самоорганизираа и со автобуси од подалечните дестинации низ Македонија.

Претходно «
Следно »