(Видео) ВО ЛЕРИН СЕ ГОВОРЕЛ БУГАРСКО-СРПСКИ ЈАЗИК: Ckaндaлозни тврдења на грчки експерт за ,,пријателство”

  • March 20, 2019
  • Коментари

Во Грција нема македонски јазик, туку јазикот што го говорат во околината на Лерин е бугаро-српски, вели Јоргос Бабињотис, поранешен ректор на атинскиот универзитет и претставен како експерт за јазици во гостувањето во ТВ дневникот на грчката телевизија Скај.

Погледнете и слушнете што говори Бабињотис од титлуваниот разговор на македонски јазик за „пријателството и пријателски подадената рака од Грција за бетонирање на македонскиот јазик и идентитет“.

Автопатот што од Република Македонија води кон Грција го прекрстивме „Пријателство“, но според тоа што говори Бабуњотис тешко се стигнува до пријателство, кога се прават отстапки само од едната страна.

 

Претходно «
Следно »