ВРАБОТЕНИ ВО КАБИНЕТОТ НА ЗАЕВ НА ТАЈНА СРЕДНА СО ГРЧКИ ПРЕТСТАВНИЦИ: Гостите побарале, ,,домаќинитe’’ овозможиле да се отстранат сите македонски симболи!

  • February 1, 2019
  • Коментари

Граѓанскиот активист Бојан Маричиќ и универзитетскиот професор Дане Талески кои се дел од кабинетот на премиерот Зоран Заев, имале тајна средба со официјална грчка делегација. Причината за средбата е непозната, но од сведоци дознаваме дека од советниците на Заев било побарано да се отстранат сите македонски симболи во ресторанот.

Состанокот се одржувал во елитен етно македонски ресторан во Скопје на која присуствувала грчка официјална делегација, од персоналот и сопственикот за време на ручекот побарано да бидат покриени сите обележја на античка Македонија сонцето од Вергина и други симболи‬!

Претходно «
Следно »