ВРВОТ ГО ДОПРЕ ДНОТО: Ќулафкова за приштот на јазикот- Не сакаат да кажат Македонци и македонски народ

  • June 3, 2019
  • Коментари

Академик Катица Ќулафкова забележува дека политичарите на власт имаат пришт на јазикот кога треба да го употребат зборот Македонија.

Некогаш странците беа тие со кои имавме проблем, сега негаторите се меѓу нас.

Драги Михајловски напиша роман Дискантрија, алудирајќи на странците кои избегнуваа да изговорат #Македонија. Сега дотеравме до тоа , дома, политичкиот врв да избегнува да каже македонски народ и Македонци. Сега сме #нашатаземја Врвот го допре дното, пишува Ќулавкова, која во МАНУ води жестока осамена битка за зачувување на идентитетот.

Претходно «
Следно »