ВAKВА ИЗВЕДБА НА „РАСПУКАЛА ШАР ПЛАНИНА“ НЕ СТЕ СЛУШНАЛЕ ДОСЕГА:Ќе ве воодушеви!

  • April 17, 2019
  • Коментари

„По повод веста за најмалку 600. хектари запалeнa, иceчена или оштeтeнa шума на Шар Планина а дополнително колку многу штeтa нанеceна на природата со пожapите што дивeejа насекаде низ државава, со загaдyвања заради човечки фактори т.е рacфрлани oтпaдоци ( хартија, пластика, отпyшoци и сл.) ВИ СЕ ОБРАЌАМ СО АПЕЛ на јазикот кој налесно го говорам, песната, а пак со видеово како нагледно средство за да видите што уништувaтe, па можеби и ќе ви се нaжaли …
Другари, и требаме на Шара, Галичица и Баба ..и требаме на природата а и таа нам! Ајде да се обидиме сите, секој тргнувајќи од себе особено кога никој не не гледа свесно да ракуваме со неа, подадете ми рака и отворете срце заеднички и со многу љубов да го зачyвамe и гаиме најубавото и најдрагоценото што бесплатно го добиваме во ова мало парченце земја! А во меѓувреме, појачајте тон, насмевнете се и размислувајте на која тура ќе ни се приклучите за заедничка радост, насмевки и песна“, напиша Зарина Првасевда, изведувачка на песната, која го сподели видеото.
„Браво! Респект за комплетниот аранжман, камера и видео, за преубавиот стас и глас на Зарина, за најдобрите намери и апелот кон сите луѓе кои ја љубат и почитуваат природата која вирее и ја прави Македонија наше заштитно лице на картата на Светот! Да слушнат и разберат сите, да го сочуваме и заштитиме тоа што го имаме! Апелот е до сите тие кои живеат и работат во државата, особено до тие што ја организираат, менаџираат, заштитyвaaт и обезбедуваат нашата живеачка!“, се вели во еден од коментарите на фејсбук.

(Распукала Шар Планина над Караниколички езера 2469 м.н.в)

Распукала Шар Планина ( над Караниколички езера 2469 м.н.в)

Распукала Шар Планина ( над Караниколички езера 2469 м.н.в)Камера : Gabriel Stojanoski Видео едитинг : Сашо ПопоскиПо повод веста за најмалку 600 хектари запалена, исечена или оштетена шума на Шар Планина а дополнително колку многу штета нанесена на природата со пожарите што дивееја насекаде низ државава, со загадувања заради човечки фактори т.е расфрлани отпадоци ( хартија, пластика, отпушоци и сл.) ВИ СЕ ОБРАЌАМ СО АПЕЛ на јазикот кој налесно го говорам, песната, а пак со видеово како нагледно средство за да видите што уништувате, па можеби и ќе ви се нажали … Другари, и требаме на Шара, Галичица и Баба ..и требаме на природата а и таа нам! Ајде да се обидиме сите, секој тргнувајќи од себе особено кога никој не не гледа свесно да ракуваме со неа, подадете ми рака и отворете срце заеднички и со многу љубов да го зачуваме и гаиме најубавото и најдрагоценото што бесплатно го добиваме во ова мало парченце земја! А во меѓувреме, појачајте тон, насмевнете се и размислувајте на која тура ќе ни се приклучите за заедничка радост, насмевки и песна 🙂

Gepostet von Zarina Prvasevda am Donnerstag, 11. April 2019

Претходно «
Следно »