(Галерија)ОРУЖЈЕ ОД САД ПРОНАЈДЕНО ВО АЛЕПО: Стотици тони Американско вооружување пронајдено во складиштата на ИСИС во Алепо!

  • December 27, 2016

На 30-ти Јули годинава, американскиот новински портал „Сталкерзоун“ објави докази за склад со оружје на ИСИС во Источно Алепо кое било полно со вооружување импортирано од САД

usa_oruzje-6

Сега, речиси шест месеци подоцна, Сирискат армија открива се повеќе вакви складишта во источно Алепо, полни со вооружување на кое стои американското знаме. Единствена разлика е тоа што, овој пат оружјето е пронајдено во складишта на „умерената опозиција“ поддржана од САД и НАТО. Но, има ли некаква разлика помеѓу ИСИС и умерената опозиција поддржана од САД?

Како што се почесто на интернет се појавуваат докази, фотографии и снимки кои ги објавува Сириската армија во текот на претресот на сега слободните зони во источно Алепо, мејнстрим медиуми одеднаш го загубија интересот за Сирија и војната.

Претходно «
Следно »