ГАНКА ЦВЕТАНОВА: Ваште кометари за Силјановска полни со сексизам и дискриминација врз основа на возраста (ageism) се во најмала рака мизерни и недолични.

  • February 18, 2019

Ганка Цветанова ма својот твитер профил објави статус со кој го ирази својот револт за третманот и коментарите по социјланите мрежи за претседателскиот кандидат Гордана Силјановска Давкова.

Таа напиша:

Може да ја сакате а и не мора. Може да ја поддржувате и гласате, но и тоа не мора. Но ваште кометари за ГСД полни со сексизам и дискриминација врз основа на возраста (ageism) се во најмала рака мизерни и недолични. Инаку, од 15 до 18 век ова би било класичен лов на вештерки.

Претходно «
Следно »