ГЕОРГИЕВСКИ: Без мандат не може да се состави Влада

  • March 5, 2017

Влада не може да се состави без мандатор, во спротивно би се нашле во ситуација на државен удар, изјави Љубиша Георгиевски во „Аргументи“ на ТВ НОВА.

georgievski-640x322

„Такво нешто би било спротивно на здравиот разум. Претседателот на една земја колку и да е „Британска кралица“ е “кралица” и мора да биде политички фактор. Претседателот го избрал народот и не е избран во парламент, согласно тоа има право на политика“, вели Георгиевски.

Тој рече дека очекува од Заев да се обиде да состави Влада и без добиениот мандат што би било нелегитимно.

Во однос на политичката криза Георгиевски рече дека истата е наметната и скапо платена, а во однос на Албанската платформа посочи дека Албанија во моментов е во политичка криза и Еди Рама би требало да се погрижи да ја среди состојбата во својата земја, наместо да се меша во внатрешните работи на Република Македонија.

Претходно «
Следно »