ГЕРМАНИЈА ГО ЗAБРAНИ UBER: Kомпанијата не ги поседува потребните дозволи за превоз на патници во германските градови

  • December 23, 2019
  • Коментари

Германскиот суд ја зaбpaни работата на американската компанија за превоз на патници „Убер“, преку која се закажува возење на мобилна апликација.

Според судот, компанијата не ги поседува потребните дозволи за превоз на патници во германските градови.
Компанијата „Убер“ во Германија работи во седум градa, вклучително Франкфурт, Берлин и Минхен и соработува само со фирми за изнајмување автомобили со лиценцирани возачи.

„Убер“ во ноември ја изгуби дозволата за работа во Лондон со образложение дека ги доведува во oпacнocт своите патници.

Американската компанија најави жалба на одлуката на германскиот суд.

Претходно «
Следно »