ГИ ДЕТЕКТИРАВМЕ ИЗМАМИТЕ ВО ДИК НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ: Поради тоа ни важно да имаме претседател на ДИК

  • August 7, 2018

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, во денешното интервју за телевизија Канал 5 кажа дека една од барањата на партијата на лидерските средби било претседател на ДИК, а тој објасни и зошто било тоа така.

-Направивме детална анализа на локалните избори во 2017 година, ги детектиравме потенцијалните измами кои тогаш се случија. Претседателот на ДИК ни е многу важен за да не се дозволи злоупотреба на избирачкиот материјал.

Претходно «
Следно »