ГЛАСАЊЕТО ПОЧНА: Точно во седум часот утринава почна гласањето на изборите кое ќе трае до 19 часот и денеска и утре

  • May 4, 2019
  • Коментари

Точно во седум часот утринава почна гласањето на изборите кое ќе трае до 19 часот и денеска и утре.

Правото на глас денеска ќе го остварат бол ните и немоќни лица, раселените како и за творениците.

1.640 лица е бројот на оние во казнено – поправните домови и оние кои се во домашен притвор кои ќе може да гласаат за иден шеф на државата.

За наследник на Ѓорге Иванов денеска ќе гласаат и 4.540немоќни и болни кои го побарале тоа од општинските изборни комисии.

На овие претседателски избори право на глас имаат 1.808.131 граѓанин.

Претходно «
Следно »