ГОЛЕМ И ТЕЖОК ПРАЗНИК: СИТЕ ЖЕНИ ТРЕБА ДА ГО НАПРАВАТ ОВА ЗА ДА ИМ СЕ ИСПОЛНИ НАЈГОЛЕМАТА ЖЕЛБА

  • August 4, 2018

Денес е голем празник за жените, се слави нивната заштитничка Блажена Марија.

Сите жени и девојки  треба да одат во црква, да запалат свеќа и да се помолат на заштитничката. Ако и побараат да им исполни една желба, таа нема да ги одбие.

Денес не се работи, не се чисти, а не се работи ни на поле.

Се верува дека добрите жени утре цел ден се под заштита на оваа светица. Утре денот треба да си го посветите на себе и на одмарање.

Претходно «
Следно »