Голем удap за Србите: Никола Тесла ќе биде претставен на хрватските евра

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Научникот Никола Тесла ќе биде претставен на хрватските евра. Комисијата за пари на Хрватската народна банка (ХНБ) денеска го утврди конечниот предлог за мотиви на идните хрватски кованици на евра, на кои ќе ги има шаховницата, картата на Хрватска, куната, глаголицата и Никола Тесла.

Никола Тесла дојде на листата врз основа на интернет анкета и од листата со пет предложени мотиви го истисна Дубровник.

Во соопштението од владата се наведува дека станува збор за конечен предлог кој ќе биде разгледан од Националното собрание за воведување на еврото како официјална валута во Хрватска, а владата ќе донесе заклучок.

Latest News

Kaкoв пoтeг: Тpeнepите ce oткaжyвaaт oд пo 10.000 евра и бapaaт cитe пapи Влaдaтa дa мy ги дoдeли нa Дeки

Владата на редовната 92-ра седница донесе одлука на нашиот претставник на Олимписките игри во Токио кој се закити со...

More Articles Like This