ГОРАЗД РОСОКЛИЈА ЗА ЈАНЕ ЧЕНТО: Со својот дух ги инспирира Македонците и ја плаши власта, затоа и го држат во зaтвop!

  • December 5, 2018

Зошто го држат во затвор Јане Ченто?-прашува професор Горазд Росоклија и самиот одговара: Затоа што не успеваат да го скршат!

„Со својот дух ги инспирира Македонците и ја плаши власта.

Крвта вода не е, и вода не станува.

Синовите и внуците на татковците и дедовците кои му слугуваа на Белград, денес слугуваат буквално секому, секому што не е Македонец.

Најстрашниот затвор не е тој во кој те става власта, туку стравот кој власта сака да го разбуди кај луѓето.

Стравот ја одзема способноста за разумно размислување и го става човекот во затвор без решетки и стражари.

Го замолчува и од него прави жив мртовец.

Човечко битие со загубено самочувство и без самореспект-крпа!

Менторите, странски, на инсталацијава која се однесува како власт, крволочна болшевичка власт, знаат дека било какви одлуки да донесе собранието, нема да опстојат ако не го скршат духот на Македонецот“-пишува Росоклија на својот Фејсбук профил.

Претходно «
Следно »