ГОРАН АНГЕЛОВ ЌЕ БАРА AMHECTИJA: Лидерот на МПЗ „Андон Лазов Јанев – Ќосето“ ќе поднесе барање за aмнecтиja!

  • December 21, 2018
  • Коментари

Обвинетите од „крвавиот четврток“ Горанчо Ангеловски и Иван Цветановски ќе поднесат барање за амнестија

Ова денеска го соопшти адвокатот Драган Пешевски на денешното рочиште за овој процес. Адвокатот Пешевски се надева дека обвинетите Ангеловски и Цветановски ќе бидат амнестирани согласно Законот за амнестија.

Од денеска започнува да тече рокот од 5 дена за поднесување на барање за амнестија од страна на обвинетите.

Претходно «
Следно »