ГОРАТ ВОДНО И МАТКА: Туристи тврдат дека пожарот бил подметнат!

  • August 3, 2017

Во попладневните часови се појавил пожар на мешана шума од левата страна на браната Матка, на непристапен терен. Пожарот се шири кон браната Матка и кон планината Водно.

Пожарот се префрлил и на десната страна од браната и се шири кон селото Шишево, а подоцна и кон Водно. Неколку екипи на Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје се испратени на терен.

Според информации на сведоци пожарот бил подметнат, тие велат и дека го фотографирале пироманот

Претходно «
Следно »