ГРАЃАНИТЕ НА РАДОВИШ СО ЈАСНА ПОРАКА:„Не сакаме двојазичност“!

  • September 16, 2016

Потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски, не доби топло добредојде во Радовиш.

Имено, додека денес патуваше кон посета на градот, тој беше сведок на пораките кои граѓаните му ги испраќаат на СДСМ.

По последните изјави на опозицискиот лидер, јавноста е во шок, а критиките на негова сметка се погласни и побројни.

„Радовиш не сака двојазичност“- беше напишано на големи платна со пораканаменета за Манчевски и СДСМ.

radovis-poraka-sdsm

Лидерот на СДСМ Зоран Заев најавува двојазичност во цела Македонија доколку неговата партија дојде на власт. Тој во интервју за НОВА ТВ вели дека во борбата за глас повеќе од Албанците е подготвен албанскиот јазик да стане официјален јазик во сите градови на Македонија, па дури и во Прилеп, Штип, Струмица и останатите градови каде што живеат над 90% етнички Македонци.

По неговата изјава, не стивнува револтот кај македонските граѓани.

Претходно «
Следно »