ГРАЃАНИТЕ НЕ ДОЗВОЛИЈА ДА СЕ ПОВТОРИ 15-СЕПТЕМВРИ 2002: И тогаш ветуваа мед и млеко, па ги насамарија и измамија граѓаните!

  • January 26, 2017
  • Коментари

Поразениот СДСМ лаже штом ќе зине и затоа повторно беше поразен, а граѓаните не дозволија да им се повтори 15-ти септември 2002 година и одново да бидат измамени и насамарени, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

vmro-dpmne

Во продолжение следува интегрален текст од реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

И тогаш ветуваа дека во државата ќе тече мед и млеко кога ќе дојдат на власт, дека ќе вработуваат по еден член од секое семејство, дека ќе ги поддржуваат фирмите, дека ќе ги штитат работничките права и стандард. А кога дојдоа се на власт СДСМ ја искачија невработеноста на рекордни 39%, затворија стотици фабрики, стандардот на граѓаните го помножија со нула, платите и пензиите ги ставија под мраз, а за минимална плата не сакаа ниту да слушнат.

Впрочем лицемерието на СДСМ се гледа и во тоа што во фирмите на кланот Заеви платата која им ја даваат на обичните работници е далеку од ветените 12 илјади. Во Струмица, општината во која аболицираниот криминалец беше до скоро градоначалник не е вратен ниту денар на граѓаните од давачките, туку напротив е воведен нов арач од едно евро за Вицето. Во општината која до скоро ја водеше аболицираниот криминалец поради несериозното и неодговорното работење остана индустриската зона во Сачево само празна ливада. Ова е резултат на лагите и нереалните ветувања на СДСМ.

Затоа Граѓаните не им веруваат на СДСМ и затоа не им дадоа поддршка на изборите, бидејќи катастрофалните политики на СДСМ не сакаат повторно да ги чувствуваат на своја кожа.

Претходно «
Следно »