ГРАЃАНИТЕ УШТЕ ЕДНАШ ПРЕВЕСЛАНИ: Враќањето на 15% од ДДВ е само приказна, и ќе остане за некои други времиња!

  • September 29, 2017

Нема ни глас ни абер од исполнување на ветувањето на премиерот Зоран Заев за враќањето на 15 % од ДДВ, што го даде во кампањата на минатогодишните предвремени парламентарни избори. Со тоа излезе на површина уште една лага на Заев.

Зоран Заев уште еднаш безсрамно ги излажа граѓаните дека нивниот прв приоритет како што посочи и за многу други работи ќе биде враќање на 15 % од ДДВ. Но, СДСМ е веќе 4 месеци на власт, по за ова прашање како и за се друго владата на Заев нема мрднато со прст.

Уште поапсурдно и посрамно е изнесувањето на фактот дека тоа би обезбедило 30.000 денари годишно за секое семејство што претставува класична манипулација со граѓаните.

Ветувајќи им брда и долини, Заев има повторно храброст да излезе пред истите луѓе кои ги излажа и да ја бара поддршката за градоначалници и совети во општините во Република Македонија.

Зошто ја бара поддршката?

За се ова што го зборува СДСМ сега во предизборието да биде заборавено, граѓаните да не добијат ништо од ветеното и да продолжи агонијата во која СДСМ ја турка Република Македонија.

Претходно «
Следно »