ГРАЃАНИТЕ ЌЕ ЈА ОДБЕРАТ МАКЕДОНИЈА: А, не некој сценарист од надвор кој стои зад Заев!

  • December 5, 2016

Уште само 7 дена до големата победа, која ја очекуваме и која доаѓа, големата историска победа. Победа која ќе биде голема не само според резултатот, туку и заради противникот и неговите планови. Уште 7 дена и државата си ја враќа сета своја самостојност и сувереност и народот ќе покаже на сите кој е и во што верува, вака го започна обраќањето лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски и носител на пратеничката листа на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата „ За подобра Македонија“ на митингот во Радовиш.

gruevski3-640x378

На една страна вели тој има политичка партија која работи, се грижи за граѓаните за зголемување на пензии, социјална помош, која носи инвеститори и отвора нови работни места, се труди ја зајакне државата. И друга политичка партија која се здружува со разни криминално разузнавачи структури и се става во нивни раце а за возврат бара само да ги донесат на власт. Тоа знам дека нема да го добијат, затоа што колку и да изгледа одлуката комплицирана, во суштина е многу едноставна. Народот ќе одбере реформи, создавање работни места, зголемување ена стандард поддршка на земјоделците. Граѓаните ќе ја одберат Македонија а не некој сценарист, рече Груевски.

Подвлече дека едната одлука е за секој поединечно и за неговото семејство, а другата е за Македонија.

Претходно «
Следно »