ГРИЦКАЊЕТО НОКТИ Е НАЈШТЕТНА НАВИКА: Ќе се згрозите кога ќе чуете што се може да се случи!

  • February 11, 2019

Грицкањето нокти е навистина штетна навика, а секој пат кога го правиме тоа ризикуваме да навлечеме секакви вируси и бактерии на себе кои можат да бидат опасни.

Така сите вируси и бактерии го напаѓаат телото, имунитетот слабее, а така влијанието на бактериите станува се поразлично.

Нема граница за нив кога ги ставаме прстите и ноктите во уста, а тоа може да резултира со настинка, грип, желудочни проблеми и други болести.

Проблемите ги прават сите илјадници микроорганизми од под ноктите и бактериите од устата кои кога доаѓаат во контакт, прават проблеми.

Претходно «
Следно »