ГРУЕВСКИ ЗА ПРИТИСОЦИТЕ ОД СТРАНЦИТЕ: Притисокот не беше ниту поради кинеските проекти или Јужен тек, притискаа само поради името!

  • February 10, 2019

Никола Груевски во првиот дел од своето мега интервју за Инфомакс посочи дека најголемиот притиcok од странскиот фактор го имал поради проблемот со името. Запрашан дали имал притисок од Западот поради руските и кинеските проекти кои треба ада минуваат низ Македонија, Груевски посочи дека притиcokот од странците воглавно бил како резултат на отпорот на владата на ВМРО-ДПМНЕ да го промени уставното име.

-Мислам дека странскиот фактор не реагираше толку на тие проекти, клучното беше на некој начин еве да речеме,  вмешувањето на странскиот фактор е за  името. Тие не го гледаат како името, него го гледаат како НАТО, а ние си го гледаме како името. Бидејќи нас НАТО не ни е проблем, ние напротив сакаме да влеземе во НАТО ама не со ваква смена на името каква што еве сега ни се случи. Безобразно прифаќање на услови од страна на Грција.

(ПРВ ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

(ПРВ ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

Gepostet von infomax.mk am Sonntag, 10. Februar 2019

Претходно «
Следно »