August 14, 2020, 6:16 pm

ГРУЕВСКИ НАЈАВИ НОВИ ВРАБОТУВАЊА: Започнува со работа „OneContact“- најмалку 200 нови вработувања

Поврзано

Следете во живо: Пpoтест против поскапувањето на струјата

Следете го во живо на Инфомакс пpoтестот пpотив поскапувањето на струјата. Граѓаните во повеќе градови ширум Македонија меѓу кои...

Костовски: Спpeчeнa е продажбата на банката, некому му се брзаше

Ние сами ќе ја спасевме банката, но на некому му се брзаше. Зошто, како, при неформирана Влада, при пaндемија,...

Костовски директно го oбвини Николче Петковски за пpoпаѓањето на Еуростандард банка

Трифун Костовски, мнозинскиот акционер во Еуростандард банка, на денешната прес коференција директно го oбвини поранешото раководство за неуспешното работење...
- Advertisement -

Денеска официјално започнува со работа инвестицијата на канадската компанија „OneContact“ која инвестираше во отворање на нов кол центар во Скопје, во кој ќе се вработат најмалку 200 граѓани. Тоа се 200 нови вработувања, сигурна егзистенција за нови 200 семејства.

nikola-gruevski-640x427

Ова го објави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски на својот Фејсбук профил.

-„OneContact“ е компанија со растечки планови за проширување на повеќе светски пазари, а преговорите со неа траеа околу две години. Првиот контакт го остваривме на бизнис форумот во Торонто, каде низ еден подолготраен процес на планирање и договарање се дојде до реализација на оваа инвестиција.
Бизнис форумите кои ги организиравме во континуитет придонесоа за промовирање на можностите и условите за водење на бизнис во Македонија, а тоа резултираше со повеќе успешни приказни на странски инвестиции во државата.
Кандската компанија „OneContact“ е добар пример за тоа. Таа вработува млад и високообразован кадар и ваквиот тип на инвестиција не е прв во нашата држава.
Нам ни е важно секое новоотворено работно место. Ние се бориме за секоја можност која ќе значи обезбедување на сигурна егзистенција на нашите граѓани.
Новите работни места се значајни како за невработените, така и за вработенте, бидејќи колку помалку невработени има, толку повеќе расте притисокот за зголемување на платите на веќевработените, а со тоа и животниот стандард на сите. Намалувањето на невработеноста е предуслов за раст на платите кај вработените во приватниот сектор.
Целосно сме насочени кон решавање на што е можно повеќе проблеми и зацврстување на економијата која отсекогаш била наш приоритет. Економијата е главната алка која ги движи работите и затоа ние сме и целосно посветени, бидејќи силна економија значи силна Македонија, објави Груевски.

Latest News

Следете во живо: Пpoтест против поскапувањето на струјата

Следете го во живо на Инфомакс пpoтестот пpотив поскапувањето на струјата. Граѓаните во повеќе градови ширум Македонија меѓу кои...

Костовски: Спpeчeнa е продажбата на банката, некому му се брзаше

Ние сами ќе ја спасевме банката, но на некому му се брзаше. Зошто, како, при неформирана Влада, при пaндемија, тоа е лудо, кажете ми...

Пpoтecт во Маџари: Граѓаните peволтиpaни, секојдневно се гyшaт во cмpдeа од дивaта дeпониja Вардариште

Попладнево жителите на Маџари пpoтeстираа пpoтив „пpeтоварната станица во Вардариште од која што секојдневно се гушaт во cмрдеа. Пpoтестираме пpoтив секојдневното нeконтролирано палење на секакви...

Тоа што власта нема пpoтокол и платформа за онлајн работа и што зaгyби речиси шест месеци откако тргна kpизата, тоа не е пpoблем за...

„Вчера беше регистриран позитивен случај на деветгодишно дете, додека пак денес инфицирaно е девојче на шестгодишна возраст.” (Кавадарци денеска, извор: Фокус) Додека власта не знае...

Костовски директно го oбвини Николче Петковски за пpoпаѓањето на Еуростандард банка

Трифун Костовски, мнозинскиот акционер во Еуростандард банка, на денешната прес коференција директно го oбвини поранешото раководство за неуспешното работење и пропаѓањето на банката. Поконкретно,...

More Articles Like This