ГРУЕВСКИ: Најголемиот kpиминал некогаш направен во Македонија е приватизацијата!

  • February 12, 2019

Најголемиот kpиминал во Македонија кој некогаш е направен според екс премиерот Никола Груевски е приватизацијата, вели тој во интервјуто за Инфомакс. Тој истакна дека ВМРО-ДПМНЕ за жал не можело да направи ништо за да ја исправи неправдата со приватизацијата, бидејќи како што вели станувало збор за озаконет kpиминал, озаконет со Законот за приватизација.

-Најголемиот kpиминал во Македонија е Законот за приватизација, односно приватизацијата, таа е законска. Тогаш ВМРО-ДПМНЕ не беше во парламентот и СДСМ донесе закони со кои си направи таква приватизација која што е очигледно дека е криминална, но озаконет kpиминал. Начинот на кој што беше направена го пишува во Закон дека така треба да се нарпави. И ти не можеш да yaпсиш некој бидејќи постапил по Закон. Така што во тој дел се што можеше да се направи, се направи.

(ВТОР ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

(ВТОР ДЕЛ) Мега-интервју со Никола Груевски!

Gepostet von infomax.mk am Dienstag, 12. Februar 2019

 

Претходно «
Следно »