ГРУЕВСКИ: Реконструирани 450 училишта, уште 60 ќе се обноват годинава

  • July 21, 2016

ВМРО-ДПМНЕ во изминатите десет години реконструира над 450 училишта во РМ и  вложи над 50 милиони евра во подобрување на образовната инфраструктура во земјава, оцени  лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевкси при денешната посета на Прилеп.

gruevski

Тој посочи дека постојано се вложуваат големи средства за реконструкција за што е можно повеќе училишта во Македонија.

gruevski.jpg2

– Ние имаме континуирани вложувања во реконструкција на училиштата во Македонија. Тоа ни е една од главните активности. Огромен број училишта се веќе реконструирани, а сега започна третата фаза во која се реконструираат последните 20 од предвидените 60 училишта за реконструкција за годинава, изјави Груевски одговарајќи на новинарско прашање.

gruevski.jpg1

Прецизира дека во општина Прилеп во изминантите 10 години се реконструирани сите училишта.

gruevski.jpg3

– Некаде е променет покривот, некаде подот, некаде целосно училиште, некаде се обновени тоалетите, некаде дограмата… Во Прилеп нема училиште во кое во овие десет години немало поситна или покрупна интервенција односно целосна или делумна реконструцкија, рече Груевски.

Нагласи дека реконструкцијата и обновата на училиштата во Македонија останува една од главните определби во програмата на ВМРО-ДПМНЕ и на Владата.

Претходно «
Следно »