ГРУЕВСКИ СО ДВОЈНО ПОГОЛЕМА ДОВЕРБА КАЈ ГРАЃАНИТЕ ОД ЗАЕВ

  • March 19, 2017

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски има речиси двојна предност во однос на довербата кај граѓаните споредено со претседателот на СДСМ Зоран Заев.

gruevski-zaev-640x389

Најновите резултати од анкетата на Институтот за Политички Истражувања  од Скопје (ИПИС) покажуваат дека 26 проценти од граѓаните се изјасниле дека најголема доверба имаат во Груевски, додека на Заев му веруваат 13,5 отсто од анкетираните граѓани.

gruevski-zaev-ipis

Анкетата е спроведена во периодот помеѓу 10 и 13 март 2017 година на 1.100 полнолетни испитаници на ниво на Република Македонија. Останатите дел од анкетата кој се однесува на прашања поврзани во двојазичноста, протестите на граѓанската иницијатива може да ги прочитате ТУКА.

Претходно «
Следно »