ГРЧКА „ЗЛАТНА ЗОРА“ ИМ ЗАБРАНУВА НА МАКЕДОНЦИТЕ ДА ОДАТ НА КУЛТУРЕН НАСТАН: Грчките нео-нацисти со блкади на патот и протест им забранија на македонците да одат на култирен настан

  • October 21, 2018

На Фејсбук страната „Macedonian Human Rights Movement International“ се појави статус дека грчки нео-нацисти со блокади спречуваат Македонци во Егејска Македонија да одат на културен настан.

-Распоредена е полиција, и има опасност од инциденти. Настанот се организира во Домот на македонската култура на Егејска Македонија. Нацистите го блокираат патот од Лерин до Пателе, каде се одржува настанот. Нацистичката партија Златна Зора тврди дека извојувале “победа против Македонците”, стои во објавата на Фејсбук.

#Breaking: #Europe and #USA ENABLE #Greek #neoNazis in blockading #Macedonian cultural event. FORCING a name change…

Posted by Macedonian Human Rights Movement International on Saturday, 20 October 2018

По најавата од страна на „Златна Зора“ дека ќе организира протести за да се спречат македонците односно крадците на историјата како што велат тие денес токму тоа и се случи.

Огромно присуство на вооружени полициски сили и демонстранти спречија дел од етничките македонци од егејскиот дел да го посетат културниот настан.

#Breaking: Greek neo-Nazis are blocking Macedonians in Aegean Macedonia from going to a Macedonian cultural event….

Posted by Macedonian Human Rights Movement International on Saturday, 20 October 2018

Претходно «
Следно »