ГУГЛ ГИ ИЗНЕРВИРА БУГАРИТЕ: Светскиот интернет пребарувач им го честиташе „Денот на ослободувањето“ како „Ден на жената“

  • March 3, 2018

Најголемиот светски интернет пребарувач Гугл направи гаф кој едни ги налути, а други ги насмеа до солзи!

Гугл денес на бугарскиот домен наместо Денот за ослободување од Турците, на Бугарите им го честиташе како Ден на жената! Така што денес бугарите имаа чудно изненадување денес.

Подоцна Гугл ја исправи грешката, но веќе беше доцна сите почнаа да се шегуваат на сметка на Бугарија.

Инаку Бугарија денес одбележува 140 години од ослободувањето од Османлиската империја.

Претходно «
Следно »