ГУГЛ ДЕНЕС СО НАЈНОВО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Веднаш инсталирајте ја најновата верзија на Хрома

  • March 9, 2019

Гугл на корисниците денес им препорача , колку што можат побрзо да ја инсталираат најновата верзија на Хрома, укажувајќи на постоењето на зеро-деј ранливоста, за која наведуваат дека хакерите активно ја експлоатираат.

Според тврдењата на инжињер за безбедност на Хрома Јустин Шух, тоа што најновиот проблем е поразличен од предходниот е токму тоа што браузерот мора да се рестартира за исправката да има ефект.

Потребно е д а ја инсталирате верзијата 72.0.3626.121 со исправка.

Гугл воедно предупреди и дека со вториот напад цел е Виндојс оперативниот систем.

Според предупредувањето на Гугл, ова може да влијае на оние кои го користат Windows 7 32-важни системи, па на тие корисници им се препорачува надоградба на најновата верзија на оперативен систем.

Претходно «
Следно »