November 30, 2021, 6:43 am

Гугл мапс ќе покажува каде има најмногу заболени

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Гугл најави ажурирање на апликацијата Гугл Мапс, а иновацијата подражбира дека наскоро ќе можеме да видиме во кои области на мапата има најмногу заразени од новата болест.

Функцијата на Гугл Мапс стигна денеска, а наскоро треба да биде достапна во 220 земји ширум светот. Податоците ќе бидат прикажувани како црвени точки, а што е поцрвено, тоа повеќе зараболени има на 100.000 жители.

Некаде, податоците ќе бидат толку прецизни што ќе може да видиме и колку заболени има во одредени делови од градот, но тоа зависи од тоа колку податоци ќе присобере Гугл за некоја територија, пренес е Tech Radar.

Податоците потекнуваат од бројни извори, како што се „Џон Хопкинс“, Википедија или Њујорк тајмс, а тие податоците ги добиваат од локалните и меѓународните организации.

Значи, во прашање се истите податоци кои Гугл веќе ги користи за да прикажува важни информации за болеста.

Latest News

САД распоредува вoeни сили низ целиот свет за ограничување на руската и кинеската агpecија

Министерството за одбрана на САД ја заврши ревизијата на глобалното распоредување на вооружените сили на САД, која започна во...

More Articles Like This