Давид носи и 50см снежна покривка

  • January 8, 2019

Од среда територијата на нашата држава ќе биде под влијание на длабокиот циклон Давид, кој ќе се формира некаде над Јадранското Море, прогнозира Славчо Попоски, додавајќи дека овој циклон ќе услови нови врнежи од снег над целата територија на државава.


Врнежите ќе бидат поинтензивни, со што ќе дојде до позначително зголемување на снежната покривка и тоа некаде за 10 до 20 сантиметри на пониските места, понекаде и над 30 сантиметри додека пак на повисоките места и на планините истата ќе се зголеми дури и за 40 до 50 сантиметри, локално можно е и за повеќе.

Претходно «
Следно »