ДАЛИ ВРЕДИ ДА СЕ ИНВЕРСИТА ВО КРИПТО ВАЛУТАТА: Сите информации кои ви требаат за да започнете со овој бизнис

  • November 4, 2019

Дали вреди рударството cryptocurrency? Ова е многу добро прашање, но не и оној што има директен одговор. Постојат неколку фактори што треба да се земат предвид. Но, краткиот одговор е не; вкупната цена на рударството е таква што не е профитабилна на краток рок. Како едноставна цена за споредба на профитот, профитот на рудникот криптовалути е многу, многу скромен.

Но, тоа не е целосна приказна. Ова не значи дека нема профитабилност во рударството. Сепак, профитот може да биде повеќе долгорочен отколку краткорочен. За почетници, кога рударството Bitcoin започна во 2009 година, рудар може да користи персонален компјутер. Покрај тоа, конкуренцијата со други рудари не беше толку жестока како што е во моментов.

Ова е во голем дел затоа што сега повеќето рудници се одвиваат во Кина. Исто така, првенствено се изведува во базени, а не самостојно. Како резултат, рударството не е повеќе активност во училиштата. Рударите треба да земат предвид неколку фактори кога размислуваат за профитабилноста; и краткорочни и долгорочни.

Она што не може да се занемари е зголемувањето на прифаќањето на криптовалутите и нивното поголемо влијание врз пазарите на фиат. Значи, нема сомнение дека криптовалутите имаат вредност. Но, колку и колку долго е прашање никој не може да одговори со сигурност. И оваа нестабилност, заедно со цената на енергијата на рудникот, создава вистинска неизвесност.

Претходно «