ДАЛИ „ДИЗ“ ФУКЦИОНИРА КАКО ПАРТИСКА ИСПОСТАВА НА СДСМ : По директни усни наредби на активисти на СДСМ се казнуваат откупувачи!

Поврзано

- Advertisement -
Спрегата Ненад Бошев , Мијалчо Ласков и Силвана Трбогазова обелоденета со документи, инаку таа истата спрега здраво одработува за СДСМ во ова предизборие.
Ова тројство по директен налог на Зоран Заев и Зоран Шапуриќ во ова предизборие со директно прекршување на низа закони има казнето неколку откупни пунктови во Струмица. За ова МВР и ЈО веќе имаат покренато постапки.
Во прилог има и извадок од еден записник каде многу јасно се гледа тврдењево во постов.
За Ненад Бошев се знае дека е активен член на СДСМ – Аеродром, Скопје.
Тој исто така е инспектор во ДИЗ кој што од 2009 со формирање на Секторот за вино, семе и саден материјал и ПЗР го назначуваат како повластен инспектор во одделението за вино и целокупните активности поврзани со откуп на грозје, увоз и извоз на вино му се доверени токму на него. Не случајно му се доверени нему бидејќи виното како и производите од вино (алкохолни жестоки пијалоци) претставуваат акцизна стока за која се плаќаат посебни надоместоци.
Во меѓувреме, заради сторено кривично дело проневера на пари и злоупотреба на службена положба, додека ја вршел должноста на инспектор при контролата на корисници на земјоделски субвенции, дотичниот инспектор требало да лежи затвор, но веднаш по доаѓањето на СДСМ на власт судството целосно го ослободило од одговорност.
Исто така, откога неговата партија ја презема власта ( 2017 година), за неполни 2 години истиот е унапреден според партиска, а не според стручна и професионална квалификација, а вредно за споменување е и податокот што истиот инспектор (Ненад Бошев) во овој временски преиод од 3 години се стекнува со сопствен недвижен имот (стамбен објект) во Р. Грција, на крајбрежјето од Егејското море.
Инспекторот Мијалчо Ласков пак, се стекнал со викендица на место викано Суви Лаки каде меѓудругото одел и со новото службено возило на ДИЗ и пред извесно време излегоа слики и видеа за злоупотреби но очигледно тоа не допира до власта затоа што истиот инспектор повторно постојано е со службеното возило дома, а Силвана Трбогазова која е задолжена за следење на возилата сето тоа го игнорира.

Latest News

Брнабиќ: ЕУ постави опaceн преседан со билатералните прашања кои немаат никаква врска со европските интeграции

Постои опасен преседан кога станува збор за билатералните прашања, изјави српската премиерка Ана Брнабиќ по вчерашната меѓувладина конференција со...

More Articles Like This