ДАЛИ ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСТВО СТАНА РИБАРСКО ЗДРУЖЕНИЕ : За една година директорување на Шапуриќ, повеќе од половина од вкупно изречените глоби за рибарство!

Поврзано

Берачите на грозје годинава со повисоки дневници: Или 20 евра за шест часа берба, или берете си сами

-Добар ден, ни требаат луѓе за берба на грозјето. -Здраво, после пет дена ако ви одговора, зафатени сме. Од дома...

(Видео)Грозјето ќе му го иcтypaaт пред куќа на Заев

Бидејќи владата се уште нема решение за ниските откупни цени на грозјето во Тиквешијата, лозаропроизводителите денес на прес-конференција предупредија...

Сточарите paзочарани поради слабиот интерес за купување ситен добиток за курбан

Неколку дена пред престојниот, голем муслимански празник, Курбан Бајрам во Дебар традиционално почна продажбата на овните, кои верниците ги...
- Advertisement -

Дали државниот инспекторат за земјоделие по доаѓањето на Зоран Шапуриќ како директор на истиот се претвори во рибарско здружение?

Од објавата во еден електонски медиум чија цел била да го воздигне четвртиот директор на ДИЗ за тригодишното владеење на Зоран Заев, всушност јавноста го препозна сосем спротивното, т.е. истата целосно го разобличи целокупното погрешно работењето на Шапуриќ и неговиот тим.

 

 

За една година директорување на Шапуриќ во ДИЗ, инспекторатот кој опфаќа контроли на целокупниот увоз и извоз на земјоделски производи, контрола на тутун и тутунски производи, увозот, извозот и производство на вина и секаков вид пијалоци, потоа ги контролира сите откупни пунктови, земјоделски аптеки, контрола на целокупното државно земјоделско земјиште и на крај најважното, врши контрола на концесионерите на водените акумулации, истиот тој инспекторат изрекол 288 парични казни вкупно по сите основи.

Насловот на текстов не би бил тој што е доколку над 150, или повеќе од половината изречени казни не се за рибарството.

Замислете, инспекторатот кој по обем е еден од најголемите во државата и под своја капа има огромен спектар на контрола, во годината на директорувањето на Шапуриќ очигледно се заиграл по езерата во Република Македонија. Овој податок е смешен до граница на запрепастување, но не е ни малку чуден и неочекуван ако се знае дека главен кадровик и двигател на сиот работен процес и десна рака на Шапуриќ е Силвана Трбогазова, вработена која е сеуште без решен работен статус.

Дали Шапуриќ е голем љубител на добро подготвена риба на жар е причината за ова фијаско на оваа институција или е нешто друго, останува времето да покаже.

 

 

 

Latest News

Пoплaднe пopoeн дoжд и гpмeжи, вeтep oд нaд 60км/ч

Локален пороен дожд, грмежи и повремено силен ветер се очекува попладне особено во западните делови на државата. На повеќе...

More Articles Like This