ДАШТЕВСКИ: Целта е бирање на една марионетска влада која ќе може да биде управувана од надворешни структури

  • October 9, 2016
  • Коментари

Сегашната политичката состојба во Македонија има за цел од страна на опозицијата да предизвика дестабилизација и федерализација на Република Македонија што не им одговара на ниеден етнос, ниту на Македонците, ниту на Албанците. Со тоа да предизвика бирање на една марионетска влада која ќе може да биде управувана од надворешни структури .

aleksandar-dastevski

Ова го истакна аналитичарот Александар Даштевски по денешната трибина на ГДОМ одржана во Свети Николе.

– Ова не е во прилог на Република Македонија на економскиот развој, на нови вработувања, на нвестиции, инфраструктура, енергетика..поради тоа сметаме дека ова не треба да бидат избори, туку референдум за тоа кој и мисли добро, а кој не на Република Македонија. Начин да се реши тоа е да се излезе на 11 декември и со пенкало да се покаже волјата на македонскиот народ, истакна Даштевски.

Претходно «
Следно »