ДАЈ ОДЛУЧЕТЕ СЕ: Дали прислушувал аболицираниот криминалец Зоран Заев или власта – доста е со инсинуации!

  • November 29, 2016

Вие предлагате да воведете приватна правда и вие да бидете тие што одлучуваат кој, што направил. Вие не можете да ги базирате вашите одлуки врз основа на тоа што рекло обвинителството, вие треба да оставите тоа во правна постапка да си се реши, така имаме договорено во политичкиот договор, изјави во емисијата „200 степени“ на Алсат-М Никола попоски, носител на кандидатската листа во првата ИЕ на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ одговарајќи му на против кандидатот од СДСМ, Стево Пендаровски.

nikola-stevo

-Вие мора да ја согледате реалноста во очи дека цело време избегнувате од тоа дека македонскиот народ, граѓаните на Републуика Македонија треба да ги носат одлуките за тоа која политичка опција да биде на власт. Значи, цело време инсистирате на тоа дека треба ние цело време да бидеме неспособни да носиме одлуки и дека треба некој од надвор да ги носи тие одлуки. Јас целосно не се согласувам со тоа, рече Попоски.

Попоски рече дека ако резултатите и одговараат на опозицијата тогаш е во ред, ако резултатите не им одговараат, тогаш некој нешто лажирал, некој нешто местел. Коментирајќи ги политички бомби и договорноста околу нив, Попоски рече дека во Република Македонија има институции кои носат одлуки за тоа.

-Па ве молам, вие сте биле таму во Кабинетот на претседателот кога сте ги носеле овие одлуки за тоа кој треба да биде во судството. Вие сте човек кој учествувал во носење на сите одлуки за тоа кој треба да биде во судството. Вие сте биле во Кабинетот на претседателот Бранко Црвенковски. Имаат политички лидер кој е единствениот аболициран политичар во РМ. Сите други им се криви, едноставно тоа е пристапот и никогаш не оставаат граѓаните да си го изразат својот став, да излезат, да имаме слободни избори и покрај тоа што сите желби им се исполнети. Секогаш некој друг им е крив. Јас предлагам ние да се фокусираме на тоа кој што нуди во државата, затоа што СДСМ сме го виделе на власт, сме виделе како изгледа со 38 процентна невработеност, сме виделе како изгледа кога има само 580 илјади вработени во државава, знаеме и како е сега. Значи, оваа влада е таа која има испорачувано резултати на конкретни работи, рече Попоски.

Тој додаде дека СДСМ се однесува како никој никогаш да не видел како изгледало кога биле на власт.

– И сега со инсинуации, овој истиот човек кој е лидер на вашата партија излегува со прислушувани материјали и вели некој друг прислушувал. Значи одлучете се дали прислушувал Зоран Заев или прислушувала власта. Доколку е едното или другото тогаш кажете ни кој прислушувал, рече Попоски.

Коментирајќи ги ставовите на Пендаровски околу аболицијата, Попоски рече дека единствениот политичар кој е аболициран во РМ е Зоран Заев, ниту еден друг.

Претходно «
Следно »