ДВОЈАЗИЧНАТА ТАБЛА НА СОБРАНИЕТО НА ЕДЕН ТРОШОК СО НОВОТО ИМЕ: На Талат Џафери не му се брза со двојзичната табла на Собранието, на еден трошок со новото државно име ќе биде сменета

  • January 31, 2019

Откако Џафери се пофали дека од денес ќе може да ги води сендиците во Собранието на Албански јазик, тој успеа и да се пошегува дека не му се брзало со промената на таблата на Собранието на Република Македонија да стане двојазична.

Тој во својата изјава истакна дека таблата ќе биде двојазична но не се брзало и така ќе се менувала со промената на имаето на државата.

Во однос на поставувањето на двојазични табли на зградата на Собранието, Џафери рече дека ќе се испочитува рокот од шест месеци, но ќе почека тоа да се спроведе со промената на името на државата, па да не се прават двојни трошоци.

Претходно «
Следно »