October 27, 2021, 5:43 am

Двe нeгyвaтeлки вo Прилеп ce пoзитивни нa Koвид-19 – 30 дeцa зaвpшиja вo изoлaциja…

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Две негувателки од прилепските детски градинки се позитивни на ковид-19, по што вкупно 30 деца се ставени во 15-дневна изолација. Дваесет и едно дете е на возраст од две до три години, додека девет се на возраст од три до шест години.

Орце Тодороски, директорот на ЈОУДГ „Наша иднина“ вели дека во шестте градинки се почитуваат сите препорачани здравствени протоколи и во моментов нема место за паника.

– Во градинките се згрижени 630 деца во 50 групи. Сериозен проблем е недостигот од места за уште 373 деца, при што некои родители се на долгата листа на чекање – вели Тодороски.

Хроничниот недостиг од доволно места во градинките, кој е присутен со години се очекува да се реши со изградбата на нова детска градинка, која е во тек. Новата детска градинка ќе биде со капацитет за околу 250 предшколски деца. Нејзината вредност е 110 милиони денари.

Latest News

(Видео) Пентагон алapмира: ИСИС-К е потполно способна да ги нaпaднe САД во рок од 6-12 месеци

ИСИС-К и Ал Каеда би можеле да имаат способност да нападнат американски цели за „6-12 месеци“ - изјави Колин...

More Articles Like This